Izvor:
25.09.2019 u 11:50
0

PROBLEM SVAKE DRUGE OSOBE NA SVETU: Upotreba ovog vitamina značajno ublažava simptome EKCEMA!

Ekcem karakteriše svrab, crvena, suva i napukla koža. Atopijski dermatitis je najčešći oblik ekcema koji se javlja. Iako ne postoji lek koji bi mogao trajno da eliminiše ove probleme, postoji širok spektar tretmana koji mogu da pomognu u ublažavanju simptoma.

Lekari sugerišu da uzimanje vitamina E može znatno da pomogne!

Vitamin E je odlčan za poboljšanje izgleda kože i očiju. Odličan je za jačanje imunog sistema, a poslednji dokazi upućuju na to da je odličan i u ublažavanju simptoma ekcema.

Studija iz 2015. godine, sprovedena na 70 učesnika sa blagim do umerenim ekcemom, testirla je efekte koje ovaj vitamn ima na kožu. Rezultat je manji osećaj svraba, smanjeno crvenilo i suvoća kože.

Ipak, nacionalno udruženje za ekceme ističe: "Vitamin E može imati kratkotrajni efekat smanjenja ekcema. Savetuje se da se vitamin E koristi kratkotrajno. Izbegavajte dugoročnu upotrebu, jer može da ima suprotan efekat.

Ovaj vitamin treba koristiti u razumnim količinama. Najbolje je primeniti njegovu upotrebu za saniranje većih upala.

Vitamin E se može naći u raznim namirnicama. Dobri izvori su:

Biljna ulja, poput soje, kukuruza i maslinovog ulja

Orašasti plodovi

Proizvodi od celog zrna žitarica

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter