Izvor:
17.09.2019 u 10:00
0

PIJETE TERAPIJU A PREHLADA NE POPUŠTA: Izbacite sledeće namirnice i primetićete razliku!

Konzumiranje gaziranih pića nije zdravo iz nekoliko razloga, ali ukoliko ste ste prehladili, oni će vam najmanje pomoći budući da su prepuni šećera, koji samo pogoršavaju upalu i slabe imuni sistem.

ALKOHOL

Možda mislite da će čašica rakija da dezinfikuje i oporavi vaše grlo, ali desiće se upravo suprotno – prehlada će se pogoršati, jer alkohol ima isti učinak kao i šećer. Osim toga, alkohol će vas dehidrirati, a vama je, pogotovo u toku prehlade, potrebno što više tečnosti.

SLATKIŠI

Kao i gazirana pića, slatkiši takođe sadrže obilje šećera, koji loše utiče na vaš imunitet, pa izbegavajte da jedete bombone, kolače, keks i slične namirnice.

UGLJENI HIDRATI

Možda mislite da su krekeri, pečeni tost i čajni keks idealni kada ste bolesni, ali oni će vam samo otežati proces oporavka i podići nivo šećera u krvi.

MLEČNI PROZVODI

Kod mnogih ljudi, mlečni proizvodi izazivaju teže gutanje hrane, pa ako se nalazite u toj kategoriji, izbegavajte ove namirnice.

S druge strane, ukoliko nemate problem sa konzumiranje mlečnih proizvoda kada ste prehlađeni, slobodno ih konzumirajte jer su odličan izvor proteina i vitamina, koji su vašem telu potrebni kada se borite protiv prehlade.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter