Izvor:
15.06.2019 u 11:40
0

SAVETI STRUČNJAKA: Nikada ne uzimajte lekove sa sokovima! (FOTO)

Uzimanje lekova sa sokovima, a pogotovo sa određenim vrstama, u priličnoj meri može da smanji njihovo dejstvo. Ovo se pre svega odnosi na sokove od grejpfruta i pomorandže, ukoliko se istovremeno konzumiraju sa lekovima protiv alergija, kao i protiv povišenog pritiska, tvrde istraživači sa Univerziteta Vestern iz Ontarija.

Stručnjaci ističu da u ovakvoj situaciji dejstvo leka može da se prepolovi, a za to je odgovorna hemijska supstanca naringin, koje ima i u soku od jabuke. Pretpostavlja se da upravo naringin blokira mehanizam ključan za prelaz molekula lekova iz tankog creva u krvotok.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter