Izvor:
08.06.2019 u 18:36
0

STRES VODI U HRONIČNE BOLESTI: Povedite računa, i kontrolišite se!

Današnje vreme je takvo da smo svi mnogo izloženi stresu, ali ne reagujemo svi na isti način u takvim situacijama. Neko će određeni problem percipirati kao sitnicu koju će rešiti bez uzrujavanja, dok će drugi doživljavati razne psihološke promene.

Ali ono što bi svakako trebalo da znamo, pre nego što nas obuzmu takve emocije, jeste da stres može ozbiljno da naruši naše zdravlje. Smatra se da čovek doživljava stres kada su okolnosti opterećujuće ili prevazilaze njegove mogućnosti da se izbori sa određenom situacijom. Stres izaziva uznemirenost, aktivira negativne emocije i dovodi do promena imunoloških funkcija.

Naime, sklonost stresu, načini suočavanja sa njim, kao i loš kvalitet života, povezani su sa sve učestalijom pojavom karcinoma i hroničnih bolesti. Zato ne reagujte previše burno. Svaki problem pokušajte da rešite bez drame i stresa.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter