Izvor:
30.05.2019 u 20:47
0

PSORIJAZA ĆE BITI PROŠLOST: Uz pomoć ovih eteričnih ulja se postiže uspeh u lečenju! (FOTO)

Da bi se smanjila velika nelagodnost koju izaziva ova kožna bolest, određena eterična ulja za psorijazu mogu mnogo da pomognu obolelima.

Smatra se da je psorijaza uzrokovana preterano aktivnim imunim sistemom čoveka, zbog čega se koža ubrzano ljušti.

Ovaj ubrzani proces dovodi do toga da se nove i mrtve ćelije kože akumuliraju na njenoj površini, formirajući fleke i crvene mrlje. U nekim slučajevima, psorijaza se može lečiti lekovima, dok u ekstremnim slučajevima ova bolest može biti neizlečiva i tretmani za nju mogu trajati čitav život.

Da bi se smanjila velika nelagodnost koju izaziva ova bolest, neki oboleli koriste eterična ulja za psorijazu. Deset eteričnih ulja korisnih za psorijazu Narednih deset eteričnih ulja smatraju se najboljim da se nanesu na rane i ožiljke koji su nastali usled psorijaze, a preporuka je da se na ta mesta ulja nanose pamučnim štapićem za uši.

-Smilje:Smilje ima jako protivupalno svojstvo, pa je eterično ulje smilja poznato po tome da sadrži antiseptične kvalitete i sredstva za umirenje kože. Ima sposobnost da izleči oštećenu kožu, pa je ovo ulje veoma popularno kod pacijenata sa psorijazom.

Čajevac:Ulje čajevca može pomoći u jačanju imuniteta. Ono ima jaka antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Kako oboleli od psorijaze često češu delove osušene kože, primena ulja čajevca može značajno pomoći u zaštiti od infekcije.

-Kamilica:Kamilica je odlična za ublažavanje svraba i sprečavanje infekcije, što je čini korisnom u formi esencijalnog ulja za sve pacijente sa psorijazom. Eterično ulje kamilice pomaže stimulaciju proizvodnje belih krvnih zrnaca u ljudskom organizmu. Kamilica poboljšava elastičnost kože, ublažava svrab i umiruje iritirane kožne fleke.

– Sandalovina:Ulje sandalovine je jedno od važnijih esencijalnih ulja za psorijazu, jer ono u sebi ima prirodna protivupalna svojstva koja mogu ublažiti svrab i bol. Ulje sandalovine takođe ima prirodna hidratantna svojstva koja mogu omekšati kožu i time olakšavati posledice ove kožne bolesti.

-Timijan:Timijan ima moćna prirodna antiseptična svojstva zbog prirodnog sastojka timola u sebi. Ovo čini ulje timijana izuzetno korisnim za pacijente sa psorijazom, jer može omogućiti značajno olakšanje. Treba biti oprezan zbog toksične prirode timola, pa je najbolje izbegavati ulje timijana u trudnoći ili u stanju hipetenzije. Ovo ulje je iritantnije za kožu u odnosu na sva ostala, pa ga treba koristiti samo na ugroženom području kože.

-Geranijum:Poznato je da je ulje geranijuma sposobno da revitalizuje tkiva u telu, što veoma povoljno deluje i na kožu. Ova osobina čini ulje geranijuma jednim od najbazičnijih ulja u tretmanu psorijaze.

Izvor:Stil
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter