Izvor:
28.03.2019 u 16:57
0

IZBEGNITE INFEKCIJU: Dobra higijena preventiva ešerihije koli!

Dobra higijena urogenitalne regije i pranje ruku ključna je preventiva od uporne i dosadne infekcije ešerihijom koli. Ishrana je takođe važna, a ona bi trebalo da bude bez slatkiša, sa manje mleka i mlečnih proizvoda, kao i mesa.

Više treba konzumirati povrće, jer u kiseloj sredini bakterije imaju znatno manju šansu za razmnožavanje. Regulisanjem stolice mekinjama i laksativima, žene u značajnoj meri mogu da smanje mogućnost pojave infekcije, ističu stručnjaci.

Usled loše higijene infekciju ešerihijom koli mogu da dobiju i veoma mala ženska deca. Da bi se infekcija izbegla detetu treba redovno da se menjaju pelene i obavezno da se u genitalnom predelu briše od napred prema pozadi. Mala deca stanje infekcije izražavaju plačem, a ponekad je prisutna i povišena temperatura.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter