Izvor:
03.12.2018 u 09:56
0

BUDITE SPREMNI ZA VIKED: Evo koja hrana će vam pomoći u borbi sa mamurlukom!

Prava stvar nakon burne noći…

Obavezno jedite ove namirnice ako ste se provodili sa većom količinom alkohola… Svi znaju šta ih čeka ako uveče potegnu za malo većom količinom alkohola. Glavobolja i mučnina su glavni razlog zbog kojih je jutarnji mamurluk najgora stvar na svetu i zbog kojeg mnogima nije do života.

Međutim, postoji rešenje, a ono se krije u hrani. Postoje namirnice koje dokazeno eliminišu efekte mamurluka i tako omogućavaju da se mnogo bolje osećate.

Zato smo odlučili da vam predstavimo te namirnice, pa ako se kojim slučajem probudite sa mamurlukom i pulsirajućim glavoboljama, onda obavezno potražite ove stvari u frižideru.

Banane

Banane su jedna od najboljih namirnica koje leče mamurluk i zaista dobro obavljaju svoj posao. lako se vare i prepune su kalijumom koji odlično pomaže kod mamurluka.

Ražani hleb sa medom

Ugljeni hidrati i šećer iz meda će pomoći da se vaš organizam razbudi i da bolje pobedi uticaj alkohola koji se još uvek nalazi u vašem telu i izaziva mamurluk.

Jaja

Jaja sadrže cistein koji pomaže da se razloži aceldidehid, molekul koji se nalazi u alkoholu i koji dovodi do mamurluka i do glavobolje i mučnine.

Voda

Alkohol je diuretik koji dovodi do toga da vaše telo postane dehidrirano, pa je zato obavezno da popijete čašu vode čim se probudite i čim osetite mamurluk. Čim budete popili vodu, momentalno ćete se osetiti bolje.

Ovsena kaša

Ovsena kaša sadrži kalijum, magnezijum i vitamin B, što jača i pomaže organizmu da bolje izbaci alkoholne toksine iz tela. Takođe, lagana tekstura ovsene kaše omogućava da se lako vari i da smiri mučninu i nelagodnost u stomaku.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter