Izvor:
31.07.2016 u 22:17
0

DOSTA JE BILO DISKRIMINACIJE: Dijeta i za muškarce!

Iako je većina dijeta, koje možemo pronaći na internetu ili za koje smo čuli od prijatelja univerzalna, ipak trebalo bi da postoje posebne dijete za muškarce i za žene.

Ne, ovde nije reč o podeli polova, već je reč o tome da svačiji organizam funkcioniše drugačije, a značajne razlike postoje u funkcionisanju muškog i ženskog metabolizma pa dijete koje daju dobre rezultate kod žena retko budu efikasne kad ih sprovode muškarci.

Žene je uvek nervirala činjenica da muškarci nemaju celulit, a odgovor za ovo jeste što muškarci imaju više mišićne mase a mišićna vlakna koju su ujedno i glavni potrošači kalorija u organizmu. Posebno u mlađim godinama skoro svi muškarci mogu da jedu šta hoće a da se ne ugoje. Naravno, vremenom metabolizam se usporava a akumulacija masnih naslaga stalno se povećava posebno se stvara salo na stomaku koje je najteže u potpunosti eliminisati.

Glavni krivac za povećanje kilaže kod muškaraca su ugljeni hidrati. Evo nekoliko saveta i ako ih se pridržavate možete da izgubite na težini. Treba napomenuti da ovo nije brza dijeta i da je potrebno pridržavati se u narednih 3 do 6 meseci, ali rezultata će biti, zato budite uporni.

1. Jedite manje obroke na svaka 2 do 3 sata, za ukupno pet do osam manjih obroka dnevno, svakog dana.

2. Jedite nemasne izvore proteina uz svaki obrok (meso, piletina, riba, jaja).

3. Jedite voće, povrće ili oba u svakom obroku.

4. Uverite se da je skoro sav unos ugljenih hidrata iz voća i povrća.

5. Uverite se da najmanje 25 odsto vaših kalorija dolazi iz masnih izvora, uključujući i životinjske masti i ulja (laneno, riblje, kokos, i maslinovo).

6. Pijte samo pića koje su sa nula kalorija, a alkohol a posebno pivo zaboravite. Idealna pića su sve vrste čajeva.

7. Jedite često žitarice

8. Količinu hleba smanjite na minimum a za večeru ga uopšte ne konzumirajte,

9. Krompir,testenine i pirinač izbegavajte zbog velikog sadržaja ugljenih hidrata.

10. Fizička aktivnost je neophodna

Izvor: Teretana i fitnes
Foto: Twitter/ Lutka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter