Izvor:
15.03.2017 u 02:00
0

NAUČITE DECU ZDRAVIM NAVIKAMA: Čaša mleka i komad sira, pa u krevet!

Još su i naši preci znali da ja dobro da dete koje muči nesanica uveče popije čašu mleka jer će ga opustiti, a to potvrđuju i lekari. Od pomoći može da bude i sir jer prirodno umiruje organizam.

Ako vaš mališan ima problem sa nesanicom, pokušajte da mu pomognete tako što ćete mu promeniti večernji obrok. Lekari, a to su znali i naši preci, ističu da je dobro da dete uveče popije čašu mleka jer će ga opustiti.

Na isti način pomaže i čaj od kamilice, ali najbolje rešenje je sir. Kazein, glavni protein koji sadrži, bogat je aminokiselinom koja izaziva pospanost. Prirodno umiruje organizam i ublažava stres.

Sir je izvor vitamina A, B12, fosfora i cinka, što ga čini veoma hranljivom namirnicom. A, prisustvo kalcijuma povećava gustinu kostiju i utiče na pravilan rast i razvoj dece.

Novosti
Foto: Twitter/SnezaVeselinovi/www.awareparenting.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter