Izvor:
24.02.2017 u 16:07
0

Vežbate i hranite se zdravo, a rezultati izostaju: OVO JE NAJČEŠĆI RAZLOG ZAŠTO NE MOŽETE DA SMRŠATE!

Uporni ste u nameri da smršate, pa ne preskačete treninge. Isto tako, uspešno se kontrolišete da ne prilazite frižideru osim onda kada je zaista vreme. Ipak, i dalje ne gubite na težini. Razlog je najčešće povećan nivo kortizola, hormona stresa.

Visok nivo kortizola može prouzrokovati niz zdravstvenih problema. Ukoliko ste izloženi konstantnom stresu, taj hormon se neprestano umnožava, što može loše uticati na mišiće i metabolizam, pa se na stomaku može skupljati prekomerna masnoća.

Glavobolje, promene raspoloženja, osećaj stalnog umora, drhtanje, probavni problemi samo su neki od simptoma povišenog kortizola. Kako biste smanjili nivo ovog hormona, potrebno je da izbegavate alkohol, kofein, veoma slatku hranu, kalijum i hranu sa veštačkim zaslađivačima.

Isto je bitno da više unosite ribe, piletine, jaja, brokolija, mesa, mleka i mlečnih proizvoda, hranu bogatu vitaminom B5, ali i zrnasto povrće. Preskakanje obroka takođe povećava kortizol.

Kada su vežbe u pitanju, gledajte da one ne traju duže od 50 minuta sve ukupno, jer u suprotnom takođe mogu da povećaju nivo holesterola. Nađite način za opuštenje i potrudite se da se u isto vreme budite, ali i odlazite na spavanje.

Izvor:b92.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter