Izvor:
04.10.2019 u 05:55
0

PRAVI JESENJI DEZERT: Namirnica koja se može koristiti za slatkiše, ali i za slana jela!

Bundeva je zvanično prava jesenja namirnica koja se može koristiti kako za slatkiše, tako i za ukusna slana jela. Ipak, ovog puta ćemo se fokusirati na slatko, konkretno na – čizkejk za koji nije potrebno nikakvo pečenje niti kuvanje!

Sastojci:

– 210g mrvica graham keksa
– 120g otopljenog putera
– 680g krem sira
– 240ml slatke pavlake
– 120g šećera u prahu
– 340g pirea od bundeve
– 1 mala kašika mlevenog cimeta
– 1 mala kašika vanile
– slatka pavlaka za serviranje

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte mrvice graham mrvica sa otopljenim puterom i dobro ih izmešajte da se sjedine, pa smesu prebacite u kalup u kome će čizkejk stajati. Baza treba da bude ravna sa oko 2cm sa strane.

U velikoj činiji pomešajte krem sir sa slatkom pavlakom i dobro ih promešajte (oko 3-4 minuta) dok se smesa ne sjedini. Dodajte smesi šećer, pire od bundeve, cimet i vanilu i mešajte dok smesa ne postane jednaka i nežna.

Smesu stavite na koru, prekrijte sve sa providnom folijom i stavite u frižider na 6-8 sati ili preko noći. Ukrasite šlagom od slatke pavlake i poslužite!

Prijatno!

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter