Izvor:
19.09.2019 u 19:08
0

PAŽNJA: Kofein vam neće delovati ukoliko…

Znate scenario: loše spavate noću, ujutru pijete kafu, osećate se bolje i ponavljate to narednog dana. Ne oslanjajte se previše na to.

Prema nedavnoj studiji, kafa će vam pomoći da ublažite glavobolju nakon dve besane noći, a onda se više nećete moći tako sigurno osloniti na nju.

U istraživanju je učestvovalo 48 ljudi i svaki ispitanik je mogao da spava do 5 sati tokom noći, 5 dana uzastopno.

Prva polovina učesnika uzimala je placebo ujutru, a druga polovina je dva puta dnevno pila veliku šolju kafe.

Prva dva dana grupa koja je konzumirala kofein bolje je funkcionisala na testovima sposobnosti i bila je u mnogo boljem opštem blagostanju od grupe koja je primala placebo.

Nakon tri slabe noći sna, obe grupe su bile na istom, jer je grupa koja je ispijala kafu imala dramatičan pad mentalne budnosti i uglavnom je bila razdražljivija.

Zaključak? Kafa je kratkotrajno rešenje i dugoročno gledano, spavanje bi trebalo da bude prioritet.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter