Izvor:
15.02.2019 u 20:39
0

NEMOJTE VIŠE PRAVITI GREŠKU: Evo koje delove povrća i voća NE treba da bacate!

Ove delove voća i povrća ne bacajte nikako, postoji odličan razlog za to. Iako nam se često čini kao otpad, delovi koje bacamo neretko obiluju većom količinom vitamina i minerala nego oni delovi koje konzumiramo.

Kore od narandže

Istraživanja su pokazala da se u kori od narandže nalazi se tri puta više vitamina C nego u samoj pulpi. Nemojte, zato bacati koru, ušećerite je ili je konzumirajte na neki drugi način. Birajte neprskane, naravno.

Beli delovi lubenice i semenke

Ti delovi ove sočne letnje i osvežavajuće namirnice obiluju aminokiselinama koje, dokazano, povoljno deluju na zdravlje srca.

Stabljike brokolija

Znamo, navikli smo da jedemo samo cvetove brokolija, dok većina nas baca stabljike. Ipak, tu naviku bi trebalo da promenimo. Stručnjaci tvrde da je upravo u stabljikama brokolija, jedne od najzdravijih namirnica, najveća koncentracija sastojaka koji deluju protivupalno i sprečavaju oštećenja ćelija.

Stabljike peršuna

Podjednako su ukusni delovi kao i samo lišće peršuna, koje najčešće koristimo kao začin. Stabljike sadrže mikronutrijente koji blagonaklono deluju na zdravlje vaše kože i očiju.

Kora od jabuke

Mnogi skidaju koru sa jabuke i time prave jednu od najvećih grešaka. Naime, upravo je kora jabuke zdravija od ploda, obiluje vlaknima i vitaminom C, a pomaže u uklanjanju toksina iz probavnog sistema i održava jednjak čistim. Vodite računa odakle nabavljate jebuke i obavezno ih dobro operite.

Opusteno.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter