Izvor:
16.08.2018 u 11:45
0

TVRDE DA KAJSIJE LEČE RAK: Ali ako jedete ovaj deo, možete da UMRETE!

Mnogi savete za zdravstvene probleme traže na internetu i sprovode ih bez ikakve konsultacije sa lekarom, a istina je, da zbog njih vrlo često mogu da završe bolesniji nego što su to bili.

Jedan od ovih saveta jeste i tvrdnja da seme kajsije može da "izleči rak". Međutim, ne samo da to nije istina, već one mogu da otruju osobe koje ih koriste.

Brojni tekstovi na internetu tvrde da je u pitanju namirnica koja sadrži hemijsko jedinjenje B17, ili amigdalin. Ipak, u pitanju nije zvanično priznat vitamin i brojna medicinska udruženja ne dozvoljavaju lečenje raka njime.

Međutim, kako su ljudi uopšte došli do ovih tvrdnji?

Sve je počelo sa Džonom Ričardsonom, koji je radio kao lekar dok mu nije oduzeta licenca. On je verovao da takozvani B17 može da napada tumor. Njegove tvrdnje nikada nisu dokazane, a istina je da hemijsko jedinjenje u semenkama kajsije može da se pretvori u toksične količine cijanida kada ih pojedemo.

Izveštaj Evropskog tela za bezbednost hrane naglašava da konzumiranje semenki kajsije može da dovede do trovanja cijanidom – dovoljno je da neko pojede 3 male sirove semeneke ili manje od polovine jedne velike i tako dovede sebe u opasnost.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter