Izvor:
15.06.2018 u 13:59
0

ŽELITE DA IMATE ZADNJICU KAO BRAZILKE?: Radite ove vežbe 10 minuta dnevno!

Brazilski stručnjak u oblasti fitnesa Leandro Karvaljo osmislio je veoma efiksan trening za podizanje mišića stražnjice. Vežbama se deluje prvenstveno na gluteus i bedra. Veoma su jednostavne za izvođenje, i brzo se vide rezultati.

Od rekvizita neophodna je podloga za vežbanje, a mogu da se koriste i tegovi koji će otežati izvođenje vežbi.

Vežba 1

Raskoračni stav, stopala su paralelna i u širini kukova. Sagnite se u polučučanj. Iz ove pozicije iskoračite levom nogom prema naprijed, vratite se u polučučanj, pa iskoračite desnom nogom. Ponovite vežbu 30 puta.

Vežba 2

Raskoračni stav, stopala su paralelna i u širini kukova. Ako imate lošu ravnotežu pridržite se za stolicu. Energično podignite nogu što više možete, zadržite nekoliko sekundi, i što sporije vratite u početni položaj. Leđa su ravna, a mišići zadnjice zategnuti. Uradite tri serije po 10 ponavljanja svakom nogom.

Vežba 3

Lezite na bok i podignite obe noge pet centimetara od poda. Gornju lagano podižite do visine ramena, a zatim polako spustite. Donju nogu neprekidno držite u vazduhu. Ponovite vežbu 30 puta, pa se okrenite na drugi bok.

Vežba 4

Lezite na leđa, ruke su pored tela, a noge savijene u kolenima, stopala na podlozi u širini ramena. Odgurujući se na petama podižite zadnjicu do maksimuma, zadržite nekoliko sekundi, i vratite se u početni položaj. Uradite tri serije po 10 ponavljanja, a kasnije ovaj broj postepeno povećavajte.

Vežba 5

Kleknite na kolena, dlanovima se oslonite na podlogu. Energično podignite što više nogu savijenu u kolenu, zadržite nekoliko sekundi i što sporije vratite u početni položaj. Uradite tri serije po 10 ponavljanja sa obe noge.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter