Izvor:
15.10.2017 u 18:16
0

TRBUŠNJACI IZ SNOVA: Morate raditi ove ČETIRI STVARI!

Da li vam se ovo ikad dogodilo – radite trbušnjake bez prestanka, ali nikako da se pojave te čarobne pločice na vašem stomaku?

U čemu je problem? Iako se možda čini logično da će trbušnjaci i slične vežbe koje direktno ciljaju na trbušne mišiće dovesti do topljenja masti i pločica, to nije baš tako.

1.Kraće i teže vežbe

Za gubljenje sala rade se relativno kratke, ali teške vežbe. Iako se možda čini nedelotvorno, jer su trajnije vežbe ispred težih vežbi i intervala u trošenju kalorija.

2.Uključite više mišića

Vežbe koje koriste više različitih mišića, poput čučnjeva, troše više kalorija nego one koje izoluju manje mišiće, poput trbušnjaka. Pojačajte trening korišćenjem nebalansiranih tegova koji teraju mišiće ramena, jezgra i kukova da deluju kao stabilizatori.

3.Jače vežbajte mišiće

Postoje različite veličine mišićnih vlakana, a vaše telo aktivira one koji su mu potrebni. Vaš cilj je da aktivirate najveća vlakna, koja koriste više energije i troše više kalorija. To možete činiti na dva načina – povećavanjem težine bržim dizanjem tegova. Nemojte preterivati ni s jednom metodom, ali naporno vežbajte.

4.Nepoznate vežbe

Vežbe na koje niste navikli troše više energije jer niste toliko dobri u njima, pa vaše telo koristi dodatnu energiju da nauči potrebnu koordinaciju. Takve vežbe takođe aktiviraju adrenalin, koji vam povećava puls, što dovodi to oslobađanja masti iz masnih ćelija. Sve to uzrokuje veće trošenje kalorija, a što više sala gubite, to će vaši trbušnjaci više dolaziti do izražaja.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter