Izvor:
23.06.2017 u 10:04
0

ZAŠTO ŽENE MASOVNO PUZE? Novi fitnes trend je totalni hit u svetu!

Prvo pravo kretanje tela čoveka jeste puzanje, pa sasvim ima smisla što je ono novi trenda za oblikovanje i jačanje tela.

Ako pratite trendove u oblikovanju tela, onda možete zaboraviti na sprave i rekvizite jer je nov fitnes trend – puzanje. Vežba se izvodi na podu i ne zahteva opremu budući da je osnovno pomagalo za nju – težina tela, a uključuje pokrete koje ćete pre videti u vrtićima nego u teretani.

Trend je predstavljen na Balans festivalu održanom u Velikoj Britaniji, a stručnjaci smatraju da se ovom metodom naše telo vraća u stanje kada se tek razvijalo. Iako nećete baš moći da je radite u javnosti, idealna je u zatvorenom, po celoj kući, u kuhinji ili spavaćoj sobi.

Iako na prvi pogled deluje kao lagana vežba, zapravo nije tako, jer zahteva dobru koordinaciju, u šta ćete se uveriti ako pokušate da je uradite na pravilan način.

Prvo se spustite na sve četiri tako da vam ruke budu potpuno uspravne, a leđa, vrat i glava u ravni. Zatim se lagano podignete u kukovima tako da se kolena odvoje od tla svega nekoliko centimetara i krenite pravo. Ruke i noge se pomeraju po dijagonali, što znači da, recimo, krenete levom rukom i desnom nogom, pa onda desnom rukom i levom nogom i tako tri minuta, sve vreme održavajući telo ravno i držeći glavu gore.

Treneri savetuju da kada počinjete ovu vežbu prvo pokušate da puzite napred i nazad, baš kao što to rade i bebe, i da pazite da je kičma u neutralnom položaju, a da su ruke i noge razmaknute u širini bokova i ramena.

Izvor: telegraf.rs
Foto: PrintSkrin/YouTube/Redefining Strength

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter