Izvor:
12.06.2017 u 13:14
0

DŽABE SE MUČITE: Ove vežbe su totalno beskorisne a neke čak i štetne!

Ako ste mislili da bilo kakva fizička aktivnost donosi rezultate, grdno ste se prevarili. Ove vežbe skoro svi radite, a potpuno su beskorisne.

KLASIČNI TRBUŠNJACI

Uz toliko efikasnih vežbi za trbušne mišiće stvarno čudi kada neko danas spomene trbušnjake. Raspitajte se koje su vežbe bolje od njih (verovatno sve) jer vam stari trbušnjaci sigurno neće doneti vidljivi six pack.

ČUČNJEVI NA SMITH MAŠINI

U redu čučnjevi, ali truditi se kao sivonja povlačeći teg vertikalno nema smisla, jer je bol u kolenima jedino što vam može doneti. Za puno bolji učinak radite čučnjeve s tegovima, a smith mašinu ostavite nekom drugom – nekome ko na njoj neće pokušavati da učvrsti zadnjicu. Za noge i guzu postoje puno, puno bolja i jednostavnija rešenja.

ABDUKTOR SPRAVA

Ovakve sprave su nekada možda bile popularne, ali ako zaista želite da učvrstite noge, s posebnim naglaskom na unutrašnjoj strani butina, latite se ojednostavnijih vežbi kojima ćete puno brže i efikasnije srediti ta područja. Na primer – radite čučnjeve ili iskorake (napred/nazad i u stranu) – jer su to majke svih vežbi za lepše, utegnutije noge.

STOJEĆE VEŽBE SA TEGOVIMA ZA JAČANJE GRUDI

Možda će vam jačanje grudi izgledati bolje dok stojite, gledate se u ogledalu i pritom širite ruke s tegovima jer mislite da tako jačate grudi, ali morate da znate da vam gravitacija tako baš i nije neki prijatelj. Za tu vežbu bolje pronađite ravnu ili kosu klupicu, pa isto radite na njoj ležeći ili jednostavno pričekajte svoj red na leptir spravi.

HIPEREKSTENZIJA

Još jedna vežba za koju struka kaže – čemu? Postoji puno drugih vežbi kojima ćete jačati i trbušne i leđne mišiće od hiperekstenzije koja će vam verovatno pre mišića dati bolove u donjem delu leđa. Pogotovo ako, po uzoru na face, još u ruke primite teg pa vežbate s njim za navodno bolje rezultate. Odnosno, još malo više pritiska na donji deo leđa i zapravo celi kičmeni stub.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Twitter/Ta_Srna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter