Izvor:
09.06.2017 u 08:11
0

BOLNA ISTINA ZA SVE LENŠTINE: Koliko je vremena zaista potrebno da bi se prvi rezultati treninga videli?

Ako ste vi od onih koji počinju da vežbaju "od Nove godine" ili to tek planirate na proleće – tzv. fitnes kampanjac, ovaj podatak će vas i te kako zanimati, a ne ide vam naruku.

Ističe polako januar, kopni sneg, produžava se obdanica. Krenuli ste ili sutra krećete u teretanu ili na neki fitnes program, možda niste baš redovni, ali čitate da vam je za zategnuto telo dovoljno i dva-tri minuta vežbanja dnevno. Dok mašate o sceni kako u kupaćem kostimu blistate ovog leta na plaži, moramo da prekinemo vaše sanjarenje najnovijim podacima stručnjaka.

Tvorac ove obeshrabrujuće statistike je trener Bobi Makimus, a tiče se vremena koje je potrebno da provedete u teretani ili sali vežbajući kako bi vaše telo doživelo potpunu transformaciju.

Tačan odgovor je: 130 sati, što drugim rečima znači da ako u teretanu idete pet puta nedeljno i vežbate po sat vremena, za šest meseci videćete tačno dokle ste dogurali.

Tek nakon 130 sati, tvrdi Bobi, možete reći da je vaše telo u formi.

– Ovde nema magične pilule ili kraćeg puta. Biti u formi zahteva naporan rad. Većini ljudi potrebno je 130 kvalitetnih sati da dostignu formu – otkrio je.

– Zamislite da je vežbanje otplata kredita. Jednom kada ga isplatite, imaćete više novaca mesečno. Sve dolazi na naplatu i od toga ne možete pobeći, a bez minimalno 130 sati, nema uspeha. Kraj priče – njegov je zaključak.

Kako Bobi ističe, izlazak iz zone komfora donosi najbolje rezultate i podseća i na što kvalitetniju ishranu, koja je još važnija od samog vežbanja.

Dakle, proteine, voće, povrće i vodu – to mišići vole.

Pa. dragi naši fitnes kampanjci izračunajte koliko sati do leta možete da odvojite za vežbanje, samo pomislite na ono telo koje na plaži vidite dok sanjarite i neka vam to bude motivacija.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/FitspirationaI

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter