Izvor:
07.06.2016 u 15:28
0

POSTIGNITE ŽELJENE REZULTATE: Intenzivnijim i kraćim treninzima do savršene linije!

Ako ste lenji i mislite da morate da provodite sate u teretani da biste stigli do željenih rezultata, varate se. Prema najnovim istraživanjima kanadskih naučnika možete se izvući sa jako malo vežbe.

Oduvek stručnjaci govore da treba vežbati barem tri puta nedeljno po najmanje 45 minuta, ali ovo istraživanje je pokazalo da intenzivniji i kraći treninzi mogu dovesti do istih rezultata. Naime, jedan minut je dovoljan da doprinesete poboljšanju svog zdravlja i održite kondiciju.

Na Univerzitetu u Ontariju sprovedeno je istraživanje koje je uključilo 25 odraslih muškaraca koji se nisu bavili fizičkom aktivnosti. Oni su podeljeni u tri grupe. Prva grupa ništa nije manjala u svojim navikama. Druga grupa je radila klasične treninge od 45 minuta, koji su podrazumevali vožnju bicikla umerenim tempom, sa zagrevanjem i odmorom.

Treća grupa je radila veoma kratke, ali veoma intenzivne treninge. Oni su 20 sekundni vozili bicikl maksimalnom brzinom, pa bi dva minuta vozili laganim tempom i tako u tri ciklusa.

Posle 12 nedelja istraživanja naučnici su došli do rezultata koji su pokazali da su dobrobiti za zdravlje bili gotovo isti kod druge i treće grupe, odnosno onih koji su trenirali visokim intenzitetom jedan minut i onih koji su 45 minuta trenirali istim tempom.

Obe grupe si postigle identične rezultate, kondicija je poboljšana, a takođe mišićna funkcija i krvni pritisak.

Svi oni koji nemaju puno vremena, a pritom su potpuno zdravi mogu da rade kraće i intenzivnije treninge, jer bilo kakav trening je bolji od izostanka fizičke aktivnosti.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter