Izvor:
23.03.2017 u 09:01
0

PROLEĆE JE, POKRENITE SE: Vežbe za žene koje su napunile pedesetu!

Kako starimo, fizičku aktivnost najčešće stavljamo u drugi plan

Veoma je važno ostati aktivan bez obzira na godine. Redovnim vežbanjem sprečava se slabljenje kostiju, a popravljaju koordinacija, raspoloženje i pamćenje i smanjuju se simptomi brojnih hroničnih bolesti.

Ovo je pet najboljih vežbi za sve žene koje su ušle u pedesete:

Vožnja bicikla

Odlična opcija za sve one koji pate od bolova u zglobovima jer ima iste efekte kao i trčanje, ali mnogo manje opterećuje telo. Plus: zabavno je!

Plivanje

Ovo je sjajna vežba za celo telo i nije teška za leđa ni za bokove, a trošite gomilu kalorija i učvršćujete tonus mišića. Za sat plivanja možete potrošiti do 500 kalorija i ubrzati svoj metabolizam. I što je najvažnije – nema znojenja!

Joga i pilates

Naravno da ne morate da dubite na glavi da biste osetili prednosti joge i pilatesa. Osim što jača kičmu, ovim vežbama učinićete čuda za fleksibilnost, pokretljivost i svoje mentalno stanje.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter