ŽELITE DA IZGLEDATE KAO VICTORIA'S SECRET ANĐELI? Otrivene tajne SAVRŠENE linije! (FOTO)

 

Otkrile su nam tajnu svog fenomenalnog izgleda!

Prvi put u 24 godine neće se održati spektakularni show branda Victoria’s Secret. Revija na kojoj smo godinama gledali najlepše žene na svetu poput Heidi Klum, Alessandre Ambrosio, Adriane Lime i mnoge druge savršeno isklesane lepotice koje su, osim donjeg veša, promovisale i zdrav način života. Upravo su Josephine Skriver i Jasmine Tookes bile te koje su svoje prijateljstvo s modne piste i ljubav prema sportu pretočile u brand JoJa. Reč je o blogu i YouTube kanalu na kojima svakodnevno objavljuju zdrave recepte, treninge i novitete vezane uz sportski lifestyle.

Gotovo se sve manekenke VS kunu u vežbanje na pilates reformerima za koji kažu da je ključan za oblikovanje tela i opisuju kako su ga uvrstile u svoje treninge. Da je reč o sve popularnijoj aktivnosti uverila nas je i instruktorka pilates reformera, Diana Kozniku.

Koje su prednosti vežbanja na pilates reformerima?

Prednosti i rezultati rada na reformerima su izduženiji mišići za razliku od druge vrste vežbi. U svakoj vežbi se zahteva maksimalna aktivacije trupa kao stabilizatora i bez obzira na to koja se vežba radi, velike skupine mišića su uključene u rad, a uz to radi se i na koordinaciji i balansu.

Mogu li vežbati početnici?

Bilo da vežbate u grupi ili individualno vežbe se uvek mogu prilagoditi stepenu kondicije. I ono što je bitno, prolaze se uvek osnovni principi vežbanja kao što su pravilno disanje i držanje tela u određenim pozicijama tako da prethodno znanje o samom pilatesu nije potrebno već se sve radi na svakom treningu.

Kada su vidljivi prvi rezultati?

Rezultati su vidljivi vrlo brzo, kroz dva meseca i to najviše u samom držanju tela. Vežbanjem na reformeru utičemo na mišićnu izdržljivost i snagu, a mišići lepše izgledaju i postaju zategnutiji.

Kako izgleda jedan trening na reformeru?

Na svakom se treningu prolaze osnovni principi pilatesa, uvodnog dela u kojem pripremamo telo na zahteve glavnog segmenta treninga, u kojem pak naglašavamo određeni deo tela dok se ostatak aktivira. Trening ima svoj “flow” i vrlo ga je lako pratiti.

Mogu li na reformeru vežbati svi?

Mogu! Mlađi, stariji, žene, muškarci, rekreativci ili profesionalni sportisti. Takođe, velika prednost je ta da se ova sprava koristi dosta i u rehabilitaciji povreda tako da stvarno nema izgovora za ne početi trenirati.

Vežbanje pilatesa na reformeru službeno je postao IT trening ne samo na zapadu, nego i kod nas. Zato pronađi najbliži studio i neka ova vrsta treninga postane tvoja meditacija u pokretu!

 

 

 

 

 

Izvor: Elle.rs
Foto: Instagram/Joja/Biotrening/Mirror.co.uk/Printscreen

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro