Izvor:
17.06.2019 u 20:05
0

OTKRIVAMO: Da li biološki sat utiče na učinkovitost treninga?

To je ciklus promene noći i dana, koji je odgovoran za proces promene spavanja i budnosti i utiče na stanje našeg organizma. Verovatno ste primetili da u određeno doba dana imate najviše energije, dok postoje sati kada se osećate umorno i malaksalo. Sve je to zbog biološkog sata.

Izraelski lekari su sada uspeli da dokažu da biološki sat i te kako ima značajan uticaj na sposobnosti ljudskog tela tokom fitnes treninga. Performans vašeg tela je mnogo veći tokom aktivne faze: tako se naziva period koji dolazi nekoliko sati nakon što se probudite. Ako ste "sova", onda je najbolje vreme za trening vreme ručka.

Zanimljiva je činjenica da su večernji časovi bili efikasni za obe grupe ljudi, ali su na kraju doveli do velikog umora i nesanice tokom noći.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter