Izvor:
05.12.2017 u 14:25
0

JOGA: Odlično rešenje za one koji žele da imaju lepo telo, a ne žele da idu nigde!

Joga – odlično rešenje za one koji žele da imaju lepo telo, a ne žele da idu nigde.

Da praktikujete jogu, treba vam 15 minuta vremena, mekani tepih i vaša želja. Da bi vežbe imale dobar efekat, potrebno je da razumete tehniku vežbanja. Zapamtite, ispravnost joga poza garantuje dobar rezultat.

Stručnjaci savetuju da praktikujete jogu 3-4 puta nedeljno.

Poza „luk“

Ova poza neće samo ojačati mišiće zadnjice i butina, već će biti vrlo korisna i za leđa.

Lezite na stomak, sa bradom na prostirki i sa rukama pored tela. Savijte kolena, a rukama uhvatite skočne zglobove. Udahnite i povucite pete od sedalnih mišića podižući istovremeno butine sa poda. Ostanite u položaju 10 – 20 sekundi. Lezite na stomak da se odmorite sa jednim obrazom na podu, a potom ponovite vežbu još nekoliko puta.

Poza "Kobra"

„Kobra“ je veoma korisna za zadnjicu, ali i za leđa – čini mišice ne samo jakim, već i elastičnim. Da biste izvršili ovu vežbu potrebno je da legnete na stomak. Stavite dlanove ruke blizu grudi. Udahnite i podignite grudni koš sa poda. Napregnite mišiće kukova i zadnjica. Ostanite u pozi 20-30 sekundi.

Poza „ratnik“

Poza „Ratnik“ jača mišiće nogu, a takođe trenira izdržljivost. Stojite ravno, a zatim desnom nogom zakoračite naprijed. Leva noga treba da bude ispružena. Polako savijte desno koleno i pazite da koleno ne prelazi nivo nogu. Ispružite ruke i potrudite se da budu u ravni sa vašim nogama. Ostanite u ovoj pozi 20-30 sekundi.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter