Izvor:
08.11.2017 u 16:16
0

ČVRSTE I ZATEGNUTE OBLINE: Vežbanje s opterećenjima je ženama potrebno kako bi izgradile telo kakvo žele!

Upravo vežbanje s opterećenjima je ženama potrebno kako bi izgradile telo kakvo žele – čvrste, zategnute obline na pravim mestima i telo s malim udelom masnih naslaga.

Poznato je da većina žena ima bojazan od teretane i vežbanja s opterećenjima. Još uvek vlada mišljenje kako je vežbanje s naporom i spravama nekako više za muškarce koji žele ogromne i snažne mišiće, a žene bi trebalo da se drže "laganih" vežbi da tek toliko zategnu svoje mišiće.

Međutim, upravo vežbanje s opterećenjima je ženama potrebno kako bi izgradile telo kakvo žele. Iako ih često izbegavaju, sprave mogu ženama biti odličan alat za postizanje svojih ciljeva.

Ovo su tri razloga zbog kojih bi trebalo da uključite vežbe na spravama u vaš trening.

Jednostavnost

Vežbe sa slobodnim naporom su uglavnom zahtevne i potrebno je mnogo više vremena uložiti u učenje i savladavanje takvih vežbi, dok se vežbe na spravama uče vrlo brzo. Sprave su konstruirane tako da budu jednostavne i pristupačne rekreativcima. Žene početnice, ili one koje ne žele da gube previše vremena na vežbe s opterećenjima, vrlo brzo i jednostavno mogu svladati vežbe na spravama i odmah ih ubaciti u svoj trening. Isto tako, koristeći tako dizajnirane sprave, mnogo lakše se može aktivirati upravo željena grupa mišića.

Sigurnost

Sve su sprave napravljene tako da vežbaču osiguraju maksimalnu sigurnost prilikom vežbanja. Budući da vas konstrukcija sprave postavlja u pravilan položaj i izvedbu pokreta, smanjuje se rizik od povreda zbog pogrešne forme izvođenja vežbe. Osim toga, ne morate se brinuti da će pasti na vas ako izgubite kontrolu prilikom vežbanja, kao što to može biti slučaj prilikom slobodnog vežbanja.

Mišićna aktivacija

Vežbe na spravama odlično stimulišu mišiće jer se tenzija u mišićnim vlaknima zadržava tokom čitavog pokreta. Žene obično ne ostvaruju takvu vrstu aktivacije mišića prilikom drugih vežbi, stoga će vežbanje na spravama podstaći mišiće na razvoj. Većini žena će biti prijatnije da koriste sprave kada neke grupe mišića žele da aktiviraju većim opterećenjima, a vežbanje s većim intenzitetom je upravo ono što vam treba, iako ne želite velike mišiće.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter