Izvor:
26.06.2016 u 03:32
0

MAJSTORSKA IDEJA: Španci napravili neobično PLAVO VINO (FOTO)

Španska vinarija “GIK“, napravila je novo, plavo vino.

Ono je neobično smaragdne boje i predstavlja alternativu crvenom, belom i roze vinu. Ime nosi po vinariji “GIK“ u kojoj je i nastao, a predstavlja mešavinu grožđa proizvedenog u Španiji, iz oblasti La Rioja, Leona i Kastilja La Manča.

Plavo vino, ili vino “GIK“ ima sladak ukus i servira se hladno.

Ovo zanimljivo i neobično vino, osmislio je tim sastavljen od šest biznismena. Kreacija plavog vina je trajala dve godine i uključivala je saradnju grupe stručnjaka. Ukus ove neobične vrste vina se ne razlikuje od većine belih vina, ali mu je dodat zaslađivač. Boja ovog “plavog vina GIK“ potiče od antocijanina, pigmenta iz opne grožđa i indigo ekstrakta jedne biljke.

Verujemo u kreativnu pobunu, želimo da unesemo novine i pravimo nove stvari, raskidamo sa prošlošću i osmišljavamo budućnost – kažu iz “GIK“ kompanije.

Plavo vino se proizvodi od 2015. godine i dostupno je u Španiji, a uskoro bi trebalo da se nađe i u ostalim zemljama Evrope.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/TheWineFellers/techeblog

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter