Izvor:
29.06.2017 u 21:01
0

HITLER NIJE POGINUO U BERLINU? Evo zašto mnogi veruju da je pobegao u Argentinu!

Mnogi ljudi su naseli na satirični tekst o Adolfu Hitleru koji je, tobože, još živ i boravi negde u Argentini.

Naravno, to nije istina. Kada bi zaista bio živ, imao bi 128 godina, odnosno šest godina više od zvanično najstarije osobe koja je ikad postojala (Žana Kalman, koja je imala 122 godine i 164 kada je umrla 1997.)

Pa ipak, mnogi su se upecali na navode jednog satiričnog južnoameričkog sajta da je Firer živeo u arentinskom selu predstavljajući se kao Herman Gutenberg, zahvaljujući lažnom pasošu koji mu je obezbedio Gestapo.

Takođe stoji da je njegov identitet otkriven nakon što je Mossad prošle godine praktično obustavio svoju poteru za nacistima.

U poslednjim decenijama mnogi su tvrdili da se Hitler nije ubio u ruševinama Berlina, a tome u prilog ide i dokumentarac "Lov na Hitlera" (Hunting Hitler) na televiziji History Channel, u kojoj tvrde da je bivši vođa nacista tajno prebačen u vojnu bazu u Argentini gde je planirao da obnovi Rajh.

Tvorci dokumentarca tvrde da nema dovoljno dokaza za Hitlerovu smrt i da je možda on izbegao pravdu, baš kao i njegov "Anđeo smrti" Jozef Mengele, koji je posle rata pobegao u Južnu Ameriku.

Izvor:b92.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter