DA SVE PROTENE KAKO TREBA: Opsežne mere bezbednosti britanske policije pred venčanje Hari i Megan!

 

 

 Policija u zamku Vindzor, gde će se za mesec dana venčati britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl, saopštila je da je započela jednu od najvećih bezbednosnih operacija u svojoj istoriji kako bi osigurala da taj događaj prođe bezbedno.

- Ovo je velika operacija za sve policijske snage i jedna od najvećih na kojima sam radio. Mi naravno želimo da sve protekne glatko -rekao je koordinator za istragu u policiji Endi Tarner.

Hari (33) i Markl (36) će se venčati 19. maja u kapeli Svetog Marka u zamku Vindzor, koji se nalazi oko 30 kilometara od Londona.

 Očekuje se više od 100.000 posmatrača, a policija je saopštila da će svuda u tom području postaviti blokade koje sprečavaju napade vozilima, da će rasporediti naoružane snage i snage za vazdušnu bezbednost. Pored toga, specijalno obučeni policijski psi za otkrivanje eksploziva pretražuju čitav prostor.

U danima pre venčanja, kako je policija saopštila, biće pretresa prodavnica i zgrada, a saobraćajna policija će biti raspoređena u Londonu i širom jugoistočne Engleske sa oružanim jedinicama u blizini.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost