Izvor:
28.11.2019 u 04:13
0

TONI CETINSKI ŽRTVA INTERNET PREVARE: Lažni profil na vreme otkriven!

Pevač Toni Cetinski poslednja je žrtva internetske prevare. Nepoznata osoba iskoristila je njegovo ime ne bi li izvukla kakvu pomoć i finansijsku korist, no lažni je profil na sreću na vreme otkriven.

Cetinski je odmah upozorio svoje prijatelje i obožavatelje napisavši u objavi da ne nasedaju na lažne profile jer je njegov verificiran plavom kvačicom.

– Pojavio se još jedan lažni profil Toni Cetinski koji u moje ime, putem messengera prikuplja novac za dobrotvornu organizaciju. Moja stranica Tony Cetinski je verifikovana od Facebooka i kao takva ima plavu kvačicu, što znači da je službena stranica. Molim Vas da ne nasedate na lažne profile – stoji u saopštenju.

– Prilažem objave s lažnog profila i naslovnicu mog službenog FB s plavom kvačicom – napisao je Cetinski u objavi i podelio screenshotove dopisivanja s lažnim profilom.

On nije ni prvi ni zadnji među javnim osobama čije se ime iskorištava. Pre samo desetak dana upozorenje o prevari izdao je i Stjepan Hauser koji to nije doživeo prvi put. Neko u njegovo ime pokušava iskamčiti novac za raznorazne svrhe.

– Jako smo tužni što čujemo da je Hauserovo ime ponovo korišćeno za lažno predstavljanje i novčane prevare nevinih ljudi. Svi oni koji su postali žrtve trebaju uvek kontaktirati lokalnu policiju sa svim detaljima slučaja. Samo da se zna, Hauser nikad ne bi kontaktirao svoje fanove direktno putem društvenih medija, a svi novčani zahtevi su zapravo prevare – napisao je njegov tim.

Takođe, do sad su krađu identiteta na internetu prijavili glumci Filip Juričić i Ivan Herceg. U njihovom slučaju, kradljivci su koristili njihovo ime i fotografije kako bi se lažno predstavljali i umesto njih bili aktivni na društvenim mrežama.

Prevarantima, naravno, nije uvek važno poznato ime. Prevaru će smisliti na sve moguće načine pa treba paziti na sve slatkorečive i neproverene poruke nepoznatih imena. O tome svedoči slučaj iz ove godine kad su dve usamljene bjelovarske penzionerke u srednjim 60-ima na Facebooku nasele na prevaru markantnih, tobože američkih vojnika koji traže pažnju, ljubav, ali i iznenadnu pomoć dok su u dalekim misijama po svetu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter