Izvor:
09.11.2019 u 11:30
0

IGROM SLUČAJA POSTAO GLUMAC: Nikola Simić, zbog SMICALICE svoga brata, nije upisao UMETNIČKU ŠKOLU! (FOTO)

Na današnji dan pre pet godina preminuo je jedan od najvećih umetnika srpskog glumišta.

Nikola Simić, jedan od omiljenih srpskih glumaca, rođen je 18. maja 1934. godine u Beogradu, gde je proveo ceo svoj život i, naposletku, preminuo.

Malo je poznato da čuveni umetnik nije isprva planirao da odabere poziv koji ga je proslavio, već se to dogodilo nakon smicalice čija je žrtva bio. Veliku ulogu u tome imao je njegov brat Slavko – inače, i sam veoma uspešan glumac.

Nikola je kao dečak voleo da slika, zbog čega je planirao da upiše umetničku školu. Štaviše, polagao je prijemni u Novom Sadu, gde je u to vreme Slavko radio kao profesor i kao glumac. Kako je stariji brat živeo sam, Nikola bi trebalo da mu se pridruži ukoliko bi upisao studije. Međutim, Slavko mu je javio da nije položio prijemni ispit, zbog čega je Nikola Simić odlučio da okuša sreću na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Tek nekoliko godina kasnije, Nikola je saznao da je on ustvari položio prijemni ispit za umetničku školu. Slavko je mlađem bratu preneo pozdrave od izvesne gospođe koja je naglasila da joj je žao što Nikola nije upisao umetničku školu kad je već položio prijemni ispit. Njemu je u tom trenutku sve bilo kristalno jasno.

Privatni život je čuvao uvek daleko od očiju javnosti. Poznato je da je Simić bio oženjen i da ima ćerku, ali da se nekoliko godina pred smrt razveo od supruge, navodno jer je ušao u vezu sa skoro pedeset godina mlađom koleginicom. Radilo se o glumici Sonji Kostić, sa kojom je Nikola radio na predstavi Buba u uhu. I Nikola i Sonja su demantovali ove glasine.

Nikola Simić ima i dve unuke: Isidoru i Saru. Starija Isidora, krenula je dekinim stopama, i bila član Pozorištanceta Puž.

Izvor: Glossy.rs
Foto: Dragana Udovičić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter