Izvor:
23.06.2018 u 14:45
0

PONOVNI POKUŠAJ ATENTATA: Eksplozija tokom govora predsednika Zimbabvea!

Tokom obraćanja predsednika Zimbabvea Emersona Mnangagve na stadionu u okviru izborne kampanje došlo je do eksplozije, u kojoj, kako državni mediji prenose, predsednik nije povređen.

Predsednik je evakuisan sa mesta eksplozije i nalazi se u kući u gradu Bulavajo, gde je Mnangagva držao govor uoči izbora u julu, prenela je agencija AP.

Portparol predsedništva rekao je da je istraga o tom incidentu u toku, dodajući da je bilo "više pokušaja" atentata na Mnangagvu proteklih godina.

Mnanagva je postao predsednik u novembru nakon što je dugogodišnji lider Robert Mugabe podneo ostavku pod vojnim pritiskom.

Izbori 30. juna su prvi bez Mugabea od sticanja nezavisnosti 1980. godine.

Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter