Izvor:
11.04.2018 u 18:39
0

Sa Tvitera u rat: Tramp uputio ozbiljne pretnje Rusiji i Siriji!

Posle najave Rusije da će oboriti svaki američki projektil koji se uputi ka Siriji, predsednik SAD, Donald Tramp, oglasio se na Tviteru i Moskvi poslao poruku u kojoj naglašava da će tih projektila itekako biti.

"Rusija je obećala da će oboriti svaki projektil uperen ka Siriji. Spremi se, Rusijo, zato što će projektila biti, i biće novi, lepi i 'pametni'. Ne treba da budete partneri sa životinjom koja ubija svoj narod gasom i uživa u tome", napisao je Tramp misleći na sirijskog lidera Bašara al Asada.

Podsetimo, sirijska vlada je optužena da je u Dumi, poslednjem gradu koji drže pobunjenici u oblasti Istočne Gute, izvela hemijski napad hlorinom kada je poginulo 70 ljudi.

Predsednik SAD Donald Tramp je najavio da će zajedno sa svojim političkim i vojnim saradnicima u najkraćem roku doneti "velike odluke" o odgovoru na navodni napad hemijskim oružjem u Siriji.

Posle toga, oglasila se i Moskva.

"Rusija ima pravo da obara sve rakete i uništava lokacije sa kojih se one ispaljuju u slučaju agresije SAD protiv Sirije", izjavio je ambasador Rusije u Libanu Aleksandar Zasipkin.

Sirija je negirala da je izvela napad hemijskim oružjem i zatražila istragu od Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja.

"Sirija je voljna da sarađuje sa Organizacijom za zabranu hemijskog naoružanja kako bi se otkrila istina o navodima koje plasiraju neke zapadnjačke strane ne bi li opravdale svoje zločinačke namere", naveo je izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Sirije.

kurir.rs
Foto: Twitter/ samnakaqaiy, Facebook RT/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter