Izvor:
30.07.2016 u 01:01
0

JEZIVO: Evo kako će biti sahranjeni vojnici koji su pokušali da izvrše PUČ u Turskoj!

U predgrađu Istanbula, nedaleko od jednog gradilišta, gde je u toku projekat za izgradnju azila za napuštene životinje, smešteno je "groblje izdajnika" kako bi se tu sahranili odmetnuti vojnici koji su neuspešno pokušali da izvrše puč u Turskoj 15. jula.

Na mestu gde se kamenito tlo greje pod jakim suncem, belim slovima napisano je na crnoj tabli, postavljenoj na dva stuba, "groblje izdajnika", prenosi AFP.

Civilima je zabranjeno da posete groblje, dok predstavnici medija mogu to da urade uz pratnju obezbeđenja.

-Oni koji izdaju ovu naciju ne mogu počivati u miru, čak ni u svojim grobovima, rekao je gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaš.

Tokom neuspelog pokušaja vojnog puča stradalo je 270 osoba.

Turski zvaničnici saopštili su da je 24 zaverenika poginulo u pokušaju puča.

Na "groblju izdajnika" za sada je sahranjen samo jedan vojnik, na čijem grobu nema ni nadgrobnog spomenika, već samo gomile zemlje, dok su pored iskopana još tri groba.

-Telo je prevezeno ambulantnim vozilom, nisu bile uključene sirene. Nekoliko ljudi ga je položilo da tu počiva, i onda je sve bilo završeno, rekao je jedan od svedoka za francusku agenciju.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/ Turkish Embassy TA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter