Izvor:
18.03.2018 u 16:45
0

POŽAR HARA AUSTRALIJOM: Počekala evakuacija zbog jakog vetra i vrućine koji raspiruju vatru preko ruralnih područja prema gradovima!

Više hiljada ljudi u Viktoriji, ruralnoj zapadnoj australijskoj oblasti, evakuiše se zbog požara koji je zahvatio šume i već se raširio na 25 kilometara i pošao ka gradovima na obali.

U 40 gradića izdato je upozorenje za evakuaciju zbog jakog vetra i vrućine, koji raspiruju vatru preko ruralnih područja prema gradovima Varnambulu i Hoksdejlu.

Iako se 300 vatrogasaca bori da obuzda vatru, nekoliko imanja već je izgorelo, kao i kuća u u gradu Tathri u Novom Južnom Velsu. Na sreću, zasad nema izveštaja o ljudskim žrtvama.

Očekuje se da će vetrovi danas promeniti smer, što znači da će vatrena stihija ugroziti veće gradove koji se nalaze 250 km zapadno od Melburna.

"Vetar će promeniti smer, što će ojačati vatru na bočnim stranama požara. Ovo je za nas vrlo ozbiljna situacija", kaže Piter Bejker, zvaničnik službe za vanredna stanja.

Stroge zabrane paljenja vatre izdate su širom jugoistočne Australije s obzirom na to da su temperature vazduha dosegle rekordne nivoe za jesen. U Sidneju se danas očekuje 40 stepeni, dok se predviđa da će brzina vetrova u unutrašnjosti porasti na 90 kilometara na sat.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter