Izvor:
24.07.2016 u 20:26
0

STRAVIČNO OTKRIĆE POLICIJE: Napadač iz Minhena planirao napad godinu dana, bio opsednut VIDEO IGRICAMA!

Bavarska policija saopstila je danas da je napadač koji je pre dva dana izveo smrtonosni napad u Minhenu i ubio devet osoba planirao taj čin godinu dana.

Oni su to saopštili nakon ispitivanja materijala koji su pronašli u njegovom domu, javlja Rojters. Napadač, Nemac iranskog porekla, preko Interneta je ilegalno kupio pištolj, naveli su istražitelji.

U međuvremenu, tužilaštvo je takođe saopštilo da žrtve napada nisu išle u istu školu kao i 18-godišnji napadač, kao i da on nije birao žrtve već da je pucao nasumično.

Portparol kancelarije tužioca u Minhenu Tomas Štajnkraus-Koh rekao je da je napadač prošle godine bio na psihijatrijskom lečenju jer je patio od depresije i imao strah od kontakta sa drugim ljudima.

"Osamnaestogodišnjak, identifikovan samo kao David S, bio je tokom dva meseca 2015. godine na bolničkom lečenju, nakon čega se lečio van bolnice", rekao je Štajnkraus-Koh, prenosi AP.

Portparol kancelarije tužioca je dodao da i dalje nema dokaza o bilo kakvim političkim motivima za izvršenje zločina.

U međuvremenu, bavarski istražitelj Robert Hajberger rekao je da je napadač obišao mesto na kojem je ranije došlo do pucnjave u jednoj školi u nemačkom gradu Vinendenu i fotografisao tu lokaciju.

Takođe je naveo da je David S. bio vatreni obožavalac video-igara s pucnjavom u prvom licu, uključujući "Kanter strajk – sors".

Izvor:Tanjug
Foto:Youtube/Ruptly TV, Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter