Izvor:
17.07.2016 u 18:49
0

PUTIN IZRAZIO SAUČEŠĆE ERDOGANU: Dogovoren susret dvojice predsednika za avgust

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin telefonom je razgovarao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom na inicijativu ruske strane, saopštila je danas Pres služba Kremlja.

Vladimir Putin je u vezi sa pokušajem nasilnog svrgavanja demokratski izabranih turskih vlasti u noći 16. jula naglasio principijelni stav Rusije o kategoričkom neprihvatanju antiustavnih akcija i korišćenja sile u životu zemlje – naveo je Kremlj, preneo TAS S.

Saopšteno je i da je Putin uputio Erdoganu "saučešće zbog mnogobrojnih žrtava među civilima i pripadnicima organa javnog reda koji su se suprotstavili pučistima, kao i želje da što pre dođe do obnavljanja stabilnog ustavnog poretka i stabilnosti u Turskoj".

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski lider Vladimir Putin sastaće se prve nedelje avgusta, javila je danas državna turska agencija Anadolu pozivajući se na predsedničke izvore.

Biće to prvi njihov direktni susret od približavanja odnosa krajem juna nakon što je Rusija saopštila da se Erdogan izvinio zbog turskog obaranja ruskog aviona u novembru prošle godine, javlja AFP.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ anadoluagency

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter