Izvor:
22.01.2018 u 18:34
0

SLOBODNO ŠETA I PORED IZDATE POTERNICE: Pudždemon sleteo u Kopenhagen i nije uhapšen!

Bivši lider Katalonije Karles Pudždemon sleteo je na aerodrom u Kopenhagenu, gde nije uhapšen, već je nesmetano otišao na debatu na kojoj će biti moderator. Španija je u nedelju najavila da će tražiti Pudždemonovo hapšenje ukoliko bude otišao iz Brisela u Kopenhagen, prenosi Rojters.

Pudždemon je viđen na aerodromu oko 08:00 časova ujutru, nakon čega je seo u kola i otišao u nepoznatom pravcu.

Danski tužioci nisu komentarisali da li je izdata međunarodna poternica za Pudždemonom iz Madrida. Ni u Madridu nisu želeli da potvrde ovu informaciju. Španija je ranije izdala međunarodnu poternicu za Pudždemonom, međutim, poternica je povučena kako belgijske vlasti ne bi imale osnova da Pudždemonu daju azil.

Pudžedmon je nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije u oktobru prošle godine pobegao u Brisel sa nekoliko svojih ministara, kako bi se sklonio od španskih vlasti. Španske vlasti su nakon referenduma raspustile parlament Katalonije i preuzele vlast nad pokrajinom.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter