Izvor:
13.01.2018 u 01:47
0

Šulc: EU će imati svog ministra finansija!

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc izjavio je danas da očekuje da Evropska unija ima ministra finansija koji će biti zadužen za finansijska pitanja u Uniji.

On je to rekao za nemačku televiziju ZDF nekoliko sati pošto su SPD i konzervativci kancelarke Angele Merkel usaglasili dokument o formiranju koalicione vlade.

"Dokument predstavlja prekretnicu za evropsku politiku", rekao je Šulc misleći na obećanje stranaka da će blisko sarađivati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o njegovom predlogu ambiciozne reforme EU".

"Postojaće evropski ministar finansija", rekao je Šulc.

Dokument, koji je usaglašen nakon više od 24 časa pregovaranja, sastoji se od 28 strana, a omogućiće da se narednih nedelja pregovara o svim detaljima koalicionog sporazuma, prenosi Rojters.

Britanska agencija, pozivajući se na stranačke izvore, navodi da se time jačaju perspektive za formiranje vlade koju bi ponovo činili konzervativci i socijaldemokrate, čime bi se okončala politička neizvesnost u Nemačkoj, koja traje još od izbora održanih 24. septembra.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter