Izvor:
09.07.2016 u 16:20
0

JEDNA OD NJIH DVE JE BUDUĆA PREMIJERKA: Tereza Mej i Andrea Ledsam u borbi za mesto lidera britanske Konzervativne partije

Britanske ministarke unutrašnjih poslova Tereza Mej i energetike Andrea Ledsam započele su u petak kampanje za položaj lidera britanske Konzervativne partije i samim tim budućeg premijera Velike Britanije.

Mejova i Ledsamova su dva konačna kandidata za položaj premijerke pošto je u četvrtak, u drugoj rundi glasanja među konzervativnim poslanicima, eliminisan treći kandidat, ministar pravde Majkl Gouv, navodi Radio "Glas Amerike".

On je dobio samo 46 glasova, Mejova je dobila ubedljivo najveću podršku sa 199 glasova, dok je Ledsamova dobila 84 glasa.

Ledsamova, koja je podržavala kampanju za izlazak Britanije iz EU, rekla je da će uprkos strahovanjima to pružiti zemlji bolje izglede za budućnost.

Mejova, koja se izjasnila protiv Bregzita, apelovala je na jedinstvo, ističući svoje liderstvo i iskustvo, zbog čega smatra da je najbolji kandidat za britanskog lidera u periodu posle Bregzita.

"Glas Amerike" navodi da će 150.000 članova Konzervativne partije glasati za budućeg lidera putem pošte, a rezultati bi trebalo da budu poznati do 9. septembra.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ WSJ

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter