Izvor:
30.04.2016 u 16:15
0

BRITANSKI MINISTAR UPOZORAVA: Turska i Albanija u EU su pretnja po nas

Ministar pravosuđa Velike Britanije Majkl Gouv upozorava da će se ta zemlja suočiti sa imigracijom po principu "slobodan pristup za sve" ukoliko ne prekine veze s EU, posebno ističući priliv koji bi stigao iz Turske i Albanije, ali pominje i Srbiju.

Gouv u autorskom tekstu za "Tajms", u okviru debate koja se u Britaniji vodi uoči referenduma o članstvu u EU 23. juna, insistira da potencijalne nove članice EU poput Turske i Albanije predstavljaju "direktnu i ozbiljnu pretnju" po britanske javne službe poput Nacionalne zdravstvene službe (NHS), kao i socijalnu harmoniju.

"Odgovor EU na migrantsku krizu jeste slobodan pristup za pet nacija sa pozivom Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Albaniji i Turskoj da pristupe Uniji. Pošto ne možemo da kontrolišemo naše granice – i zato što naš sporazum (s EU, prim. nov.) na žalost ne čini ništa da promeni tu činjenicu – javne službe kao što je NHS suočiće se nemerljivim pritiskom pošto će još milioni ljudi postati građani EU i imato pravo da se presele u Ujedinjeno kraljevstvo", tvrdi Gouv.

On je sunarodnike upozorio da vlast neće moći da im garantuje da će imati isti pristup zdravstvenoj nezi i socijalnim stanovima, ukoliko se ovaj tren nastavi.

"Postoji direktna i ozbiljna pretnja po naše javne službe, životni standard i mogućnost održanja društvene solidarnosti ukoliko prihvatimo da ostanemo u EU", kaže Gouv.

Izvor:Dailymail
Foto:Twitter/LloydZiel

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter