Izvor:
05.11.2017 u 20:44
0

MINHEN: Zbog izbeglica satima blokiran železnički saobraćaj!

Izbeglice koje su na teretnim vozovima iz Italije stigle u Nemačku blokirale su jutros satima saobraćaj na prigradskoj železnici u Minhenu.

– U nedelju ujutro na istočnooj ranžirnoj stanici kontrolori su primetili više osoba koje su se kretale kolosecima nakon čega je zaustavljen saobraćaj, navodi jedan list.

Navodi se da je Savezna policija nakon pretrage uz pomoć pasa tragača i helikoptera uhvatila sedmoro muškaraca od kojih su petorica Nigerijci, a dvojica Marokanci.

Nakon istrage je utvrđeno da su izbeglice stigle teretnim vozom iz Verone, a sva sedmorica su odmah zatražila azil u Nemačkoj.

Navodi se da je ove godine samo na železničkim stanicama u Minhenu uhvaćeno više od 400 ilegalnih doseljenika koji su teretnim vozovima došli iz Italije i da velika većina izbeglica koji iz Italije pokušavaju da se domognu severnoevropskih zemalja, pre svega Nemačke, bude zaustavljena na graničnim prelazima prema Austriji.

Navodi se da se za osobe za koje je dokazano da su u Nemačku stigle preko neke druge države EU vraćaju se u zemlju iz koje su stigle.

Navodi se i da je Austrija u više navrata zapretila da će ponovo uvesti kontrole na granici s Italijom ako se priliv ilegalnih izbeglica ne zaustavi.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Rt.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter