Izvor:
30.04.2016 u 01:24
0

PRIMIRJE: Dogovorili se da ne ratuju za PRAZNIKE!

Specijalni izaslanik OEBS za istok Ukrajine Martin Sajdik kaže da je postignut dogovor o primirju tokom uskršnjeg i prvomajskog praznika.

AP navodi da je Sajdik to saopštio nakon današnjih pregovora u beloruskoj prestonici Minsku i dodaje da će prema dogovoru primirje stupiti na snagu u subotu u ponoć po ukrajinskom vremenu.

Američka agencija podseća da je u sukobima na istoku Ukrajine između proruskih snaga i trupa pod komandom ukrajinske vlade, koji su počeli u aprilu 2014, ubijeno skoro 10.000 ljudi.

Na jučerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN saopšteno je da su poslednjih nedelja borbe eskalirale do nivoa kakav nije viđen od potpisivanja sporazuma o primirju u februaru 2015.

Tanjug
Foto: Twitter/EuromaidanPress

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter