Izvor:
21.10.2017 u 19:07
0

Rahoj: Nismo ukinuli autonomiju, već suspendovali vladu i uklonili lidere Katalonije!

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je danas da španska vlada ne ukida autonomiju Katalonije, ali će suspendovati regionalnu vladu i ukloniti regionalne lidere koji su prekršili zakone, javljaju agencije.

On je rekao i da je bilo neizbežno da španska vlada primeni Član 155 Ustava iako to nije želela, javlja Rojters.

Premijer Španije je rekao da će ovlašćenja katalonske administracije biti preneta na centralnu vladu i da želi da ograniči ovlašćenja katalonskog parlamenta.

Rahoj je rekao i da traži dozvolu da raspusti katalonski parlament i raspiše preveremene izbore u tom regionu u roku od šest meseci.

On je izjavio i da su podaci o stanju katalonske ekonomije zabrinjavajući i da bi ona mogla da oslabi za 30 odsto ukoliko bi bila nazavisna.

tanjug.rs
Foto: wikipedia, Twitter/CulturaIndepe

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter