Izvor:
13.10.2017 u 16:32
0

KINA APELUJE NA TRAMPA: Očuvajte nuklearni sporazum sa Iranom!

Kina je apelovala na SAD da očuvaju nuklearni sporazum s Iranom, dok bi o sudbini tog dokumenta danas posle podne trebalo da se oglasi američki predsednik Donald Tramp.

Verujemo da je ovaj sporazum važan kako bi se obezbedio režim neširenja nuklearnog naoružanja u svetu, kao i mir i stabilnost regiona – izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Kine, Hua Ćunjing.

Kako je rekla, Kina se nada da će sve strane nastaviti sa očuvanjem i sprovođenjem ovog sporazuma.

Tramp tvrdi da Iran ne poštuje "duh" nuklearnog sporazuma i očekuje se da danas pred Kongresom ne da pozitivnu ocenu primene tog sporazuma. U tom slučaju Kongres bi mogao ponovo da uvede sankcije Iranu.

Iran i šest svetskih sila (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka) postigli su 14. jula 2015. istorijski sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program u zamenu za ukidanje međunarodnih sankcija toj zemlji.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter