Izvor:
28.06.2016 u 21:30
0

OBAMA O BREGZITU: Projekat potpune evropske integracije na pauzi!

Američki predsednik Barak Obama upozorio je danas na međunarodnu "histeriju" koja je usledila nakon prošlonedeljnog referenduma na kojem je Velika Britanija glasala za izlazak iz Evropske unije.

AFP prenosi da je Obama u intervjuu za Nacionalni javni radio (NPR) kazao da poštuje rezultate tog referenduma.

Po Obami, ovaj ishod znači da je – dugme za pauzu pritisnuto na projektu pune evropske integracije

Ja ne bih to prenaglašavao. Bilo je pomalo histerije nakon glasanja o Bregzitu, kao da je odjednom NATO nestao, da se transatlansko savezništvo raspada i da svaka zemlja beži u svoj kutak. To nije tačno– rekao je Obama.

On je naveo i da ishod referenduma – govori promenama koje su u toku i izazovima koje donosi globalizacija– opisavši ga kao reakciju na rastuću EU koja se – verovatno kretala brže i bez mnogo konsenzusa u odnosu na ono kako je trebalo da se kreće– dodao je.

Predsednik SAD je kazao da ne očekuje da će zbog ovoga biti velikih kataklizmičkih promena.

Tanjug
Foto: Twitter/POLITICOEurope

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter