Izvor:
28.06.2016 u 17:32
0

JUNKER NE MOŽE VIŠE DA ČEKA: Britanija MORA ŠTO PRE da pojasni svoju poziciju!

Šef Evropske komisije Žan – Klod Junker pozvao je danas Veliku Britaniju da što je pre moguće "pojasni svoju poziciju", po pitanju Bregzita.

Junker je pred Evropskim parlamentom rekao da je Velika Britanija ostala prijatelj Evropskoj uniji, ali da "mora da se izjasni kako bi izbegla neizvesnost", prenosi BBC.

AFP dodaje da je Junker najavio da će se kasnije danas sastati sa odlazećim britanskim premijerom kako bi ga "zamolio da razjasni novonastalu situaciju što pre kako bi skratio period neizvesnosti" i dodao da "pregovori neće početi bez zvaničnog obaveštenja o poziciji Velike Britanije".

Odlazeći premijer Dejvid Kameron je potvrdio dolazak na sastanak sa liderima Evropske unije, prvi put nakon izglasavanja istupanja iz bloka. Kameron je najavio povlačenje sa mesta premijera kako bi njegov naslednik sproveo proces istupanja Britanije iz EU.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/WorthWray

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter