Izvor:
24.07.2017 u 03:26
0

PROTESTI U ANKARI: Policija upotrebila vodene topove, uhapšena 61 osoba!

U današnjim protestima u Ankari, turksa policija uhapsila je 61 osobu.

Povod protesta u Ankari je podrška nastavniku i profesorki koji su pritvoreni jer su štrajkovali glađu.

Demonstranti su se okupili u centru Ankare na trgu Kizilaj. Policija je protiv demonstranara upotrebila biber-sprej i vodene topove, a neke je uhapsila.

Profesorka književnosti Nurije Gulmen (35) i nastavnik u osnovnoj školi Semih Ozakča (28) stupili su u štrajk glađu nakon što su otpušteni u skladu sa vladinim ukazom u okviru široke čistke u javnom sektoru nakon neuspelog pokušaja puča prošlog jula.

Sud je naložio da budu stavljeni u pritvor do početka suđenja, nakon što je zaključio da su protest štrajkom glađu počeli u korist zabranjene krajnje levičarske grupe DHKP-C.

Uhapšeni su u svoju odbranu naveli da su hteli da skrenu pažnju na probleme velikog broja zaposlenih u javnim ustanovama koji su nakon puča prošle godine ostali bez posla ili su suspendovani.

Happytv.rs/Blic
Foto: Twitter/srbija_eu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter