Izvor:
30.05.2016 u 20:10
0

NEMAČKA: Uvodi se ISLAM u škole?

Vođa protestantske crkve u Nemačkoj predlaže da se islam uvede kao nastavni predmet u državne škole kako mladi muslimani ne bi podlegli izazovima fundamentalista.

Biskup Hajnrih Bedford-Štrom smatra da tolerancija i verska sloboda treba da se odnose na sve vere i da budu u skladu sa nemačkim ustavom, a učenjem o islamu, učenici Muhamedove vere stekli bi kritički pristup prema sopstvenoj religiji.

Bedford-Štorm kaže da bi te kurseve trebalo da organizuju islamske zajednice u Nemačkoj, ali njihovi međusobni sukobi i neslaganja otežavaju organizaciju verska nastava, prenosi Rojters.

U Nemačkoj inače živi oko četiri miliona muslimana, odnosno pet procenata ukupnog stanovništva, i o islamu se kao religiji, uči u sedam od 16 nemačkih saveznih pokrajina.

Usled terorističkih napada po Evropi i velikog upliva migranata iz Sirije i sa Istoka, odnos Nemaca prema muslimanima postao je prilično netolerantan – skoro dve trećine stanovništva smatra da islamu nema mesta u Nemačkoj, što podupire antiizbeglička stranka Alternativa za Nemačku (AfD).

S druge strane, prema podacima nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, od 2012. godine stotine Nemača napustilo je zemlju i priključilo se Islamskoj državi.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Grannasskola

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter