Izvor:
28.03.2017 u 01:46
0

Bela kuća: RUSIJA HITNO DA OSLOBODI DEMONSTRANTE!

Bela kuća pozvala je danas Rusiju da odmah oslobodi sve demonstrante koji su, kako navodi, proteklog vikenda mirno protestovali na velikim antivladinim demonstracijama.

– SAD snažno osuđuju hapšenje stotina mirnih demonstranata širom Rusije u nedelju – izjavio je danas predstavnik za medije Bele kuće Šon Spajser, prenosi AP.

Spajser je pročitao saopštenje Stejt departmenta u kojem se ta hapšenja nazivaju "povredom suštinskih demokratskih vrednosti".

On je istakao da ljudi svuda zaslužuju transparentnu i odgovornu vladu, kao i "mogućnost da ostvaruju svoja prava bez straha od odmazde".

Moskva je ranije danas odbila pozive SAD i EU da oslobodi demonstrante uhapšene tokom "ilegalnih demonstracija" i optužila organizatore da su platili tinejdžere da učestvuju na njima.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je na konferenciji za novinare proteste nazvao "provokacijom" i kazao da su zvaničnici zabrinuti da bi opozicioni aktivisti mogli da ohrabre ljude da i ubuduće krše zakon, preneo je Rojters.

tanjug.rs
Foto:
Facebook/Occupy-Russia, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter