Izvor:
08.03.2017 u 15:06
0

PRVI PUT OD NEMAČKE 1945: Rusi i Amerikanci zajedno patroliraju sirijskim gradom i brane ga od islamista! (VIDEO)

Ruski i Američki vojnici patroliraju sirijskim gradom Manbidž koji je u rukama Kurda a kome preti napad koalicije tzv. Slobodne sirijske armije i Turske. Ovo je najbliža vojna saradnja Moskve i Vašingtona još od 1945. godine i Drugog svetsog rata navodi list Tajms.

U aprilu 1945. ruski i američki vojnici su se sreli na reci Elba u Nemačkoj a danas su se sreli u Manbidžu u Siriji, navodi list. Ipak Tajms navodi da su zone kojima patroliraju dve strane udaljene 8 kilometara jedna od druge ali da je reč o zajedničkoj akciji koja treba da spreči sukob između Turaka i Kurda.

Rusi i Amerikanci patroliraju u zonama koje su odaljene oko 25 kilometara od granice sa Turskom, a tokom patrola na vozilima su istaknute zastave njihovih država.

Portparol Pentagona DŽef Dejvis rekao je da obe strane znaju za lokacije i kretanja one druge i da ne žele da ulaze u konflikt sa bilo kim osim sa borcima Islamske države. List je objavio i fotografije američkih patrola u okolini Manbidža.

Pravda
Foto: Youtoube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter